"A
kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a
legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."
(Gundel
Károly)
Hozzávalók
4 személyre:
0,40
pulykamell, 0,10 lilahagyma, 0,15 cukkini, 0,15 paradicsom, 0,15 padlizsán, 3
gerezd fokhagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai
paprika, kakukkfű, oregano, friss levendula, zsája, olívaolaj
Olajt
hevítünk, amin néhány percig pároljuk a szeletelt hagymát. Beletesszük a
fokhagymát, a szeletekre vágott paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük.
Később rakjuk bele a feldarabolt padlizsánt és a cukkinit, végül a
paradicsomot, és a fűszereket. kb. 30 percig főzzük.
A
húst szeletekre vágjuk, kiklpfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajt
forrósítunk. A szeletelt hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, majd
rámorzsoljuk a friss zsáját. A megsült húsokat az elkészült francia lecsó
tetejére tesszük, ráöntjük a zsájás szaftot, és az egészet együtt tálaljuk.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése