"Svéd
identitással, regionális környezetben valósítom meg a konyhaművészetemet mely
nyitott a helyi és nemzetközi alapanyagokra és behatásokra egyaránt, egy konyha
ami a természetes termékekre és a természetes ízekre épül – maga a természetes
konyha." - Mathias Dahlgren
Hozzávalók 4 személyre:
0,50
szilva, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, 3 szem
szegfűszeg, 1 db fahéj, csipetnyi só, 2 dl tejszín (hab galuskának), 1 evőkanál
őrölt fahéj
A
megmosott szilvát magozzuk ki és öntsük fel 6 dl vízzel. Tegyük bele a
szegfűszeget és a fahéjat. Forraljuk fel, közben a lisztet a tejszínnel és a
tejföllel keverjük simára. 2 percnyi főzés után öntsük bele a levesünkbe, adjuk
hozzá a cukrot, és folytonosan kevergetve forraljuk ki. Hűtsük le, majd tegyük
hűtőszekrénybe.
Tálaláskor
öntsük előhűtött csészébe a hideg levest. Tejszínből verjünk kemény habot úgy,
hogy mikor kezd már jó kemény habbá válni, akkor szórjunk bele őrölt fahéjt.
Ebből a habból, két evőkanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk, és a
leveshez adjuk.
Foodafok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése