„Erős
a gyanúm, hogy amikor megfújják majd a végítélet harsonáit, kiderül, hogy a 20.
század egyetlen igazán káros ételfélesége a hamburger, amely tönkretette az
emberek egészségét, ízlését és az evésben lelt gyönyörűséget. A gyorsbüfékben a
bizonytalan eredetű, mesterséges húsok jelentik a legnagyobb veszélyt, és a
szupermarketekben csak unalmas hús kapható.” - (Clarissa Dickson Wright a két
duci hölgy egyik tagja)
Hozzávalók
4 személyre:
0,40
csirkemell, 0,15 liszt, 2 db egész tojás, 0,20 kukoricapehely, 2 dl olaj, 2 dl
joghurt, 1 dl tejföl, 1 db lime leve, metélőhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld,
1 csomag friss koriander, 1 evőkanál porcukor, só, őrölt fehérbors
Az
ujjnyi vastagságúra vágott csirkemellet sóval, fehérborssal, gyömbérporral,
frissen vágott petrezselyem levéllel, 1 db lime frissen csavart levével, egy
kanál barnacukorral és egy kanál mézzel jól összekeverjük, majd 24 órára a
hűtőbe tesszük.
A
bepácolt csirkemellet lisztbe, tojásba és kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő,
forró olajba pirosra sütjük. Az olajból kivéve, szalvéta papírra tesszük, hogy
a felesleges olajt felszívja.
A
joghurtot a tejfellel simára keverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a finomra
vágott friss fűszernövényeket, a porcukrot és a frissen facsart lime levét.
Hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk a kukoricapelyhes csirke falatok mellé.
Tipp,
infó: A mártogatóst készíthetjük akár medvehagymából, bazsalikomból, vagy
mentából. Keverhetünk bele krémsajtot, vagy akár túrót is. Ízesítésre
használhatunk még fokhagymát, curryt, esetleg tabascot, ketchupot.
Foodafok
1 megjegyzés:
Gosto muito da carne de frango, a sugestão e simples e deliciosa
Boa semana
bj
Megjegyzés küldése