HOZZÁVALÓK,
6 főre
2
fej vöröshagyma
0,40
húsos bacon szalonna
Só
1/2
teáskanál fekete bors
0,60
burgonya (cikkre vágva)
1/2
fej (kb. 600 g) kelkáposzta (vékony cikkekre vágva)
1/2
csokor oregánó
4
kis körte (körülbelül 125 g/db)
1evőkanál
tejföl
1
púpozott evőkanál kukoricaliszt
ELKÉSZÍTÉS:
A
nagyobb darabokra vágott bacon szalonnát tegyük egy serpenyőbe, és süssük ki a
zsírjára, majd szűrjük le, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékban a
finomra vágott hagymát megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, és körülbelül 1 1/2
liter vízzel felöntjük, majd felforraljuk. A burgonyát hozzáadjuk és közepes
lángon 45 percig főzzük. Oreganóval és fekete borssal ízesítsük be levesünket.
Ha a burgonya már majdnem megpuhult, akkor adjuk hozzá a vékony cikkekre vágott
káposztát, majd néhány percnyi főzés után a körtét és a félretett bacon
darabokat. A kukoricalisztet a tejföllel és kevés vízzel keverjük simára, és
adjuk a forrásban lévő levesünkhöz. Forraljuk fel újra 5 percig, majd
tálalhatunk.
Foodafok
1 megjegyzés:
Uma receita muito interessante.
O aspecto esta bem delicioso
Bj
Megjegyzés küldése